perjantai 10. toukokuuta 2013

Taruolentoja

 Taruolennot ja muut "ihmeolennot" ovat kiehtovia ja vielä hullumman näköisiä.


Faunit
Faunit syntyivät maailmaan alkuaikoina muinaisista paimenista ja ne kansoittivat seutua, johon rooma myöhemmin rakennettiin. Nykyisin faunit syntyvät madoista, joita sikiää puussa kaarnan ja rungon välissä. Sieltä ne ryömivät maahan ja saavat siivet, jotka myöhemmin putoavat. Faunit asustavat metsissä, ja niiden nimi juontuu siitä, että valtansa mukaan ne ennustavat , fantur, tulevaisuutta.
Ne ovat ihmisen muotoisia päästä napaan saakka, vaikka niillä onkin kaksi nenän juuren asti ulottuvaa käyrää sarvea, jotka peittävät niiden pään. Alaruumista jalkoihin saakka kuvaillaan vuoden kaltaiseksi.

Androgyynit
Näiden uskomattomien asioiden joukossa on myös yhtäaikaa kumpaankin sukupuoleen kuuluva laji, jonka vasen rinta on miehen siksi, että se voisi työskennellä esteettä ja oikea rinta naisen, jotta se voisi ruokkia vastasyntynyttä.
Joidenkin mukaan ne yhtyivät toisiinsa vastavuoroisesti ja lisääntyivät sillä tavalla.

Koirankuonolaiset
Intiassa väitetään elävän myös koirankuonolaisia, olentoja, joilla on koiran pää. Ne eivät osaa lausua sanaakaan ryhtymättä haukkumaan, vaan ne sekoittavat puheen ja haukun toisiinsa.
Ne eivät myöskään ole tavoiltaan ihmisiä vaan eläimiä, sillä ne syövät raakaa lihaa.

Astomorit
Kreikkalaisten kertomusten mukaan on olemassa ihmisiä, joilla toisin kuin kaikilla muilla, ei ole lainkaan suuta ja jotka eivät voi lainkan syödä. Todistajien mukaan ne pysyivät elossa hengittämällä pelkästään sieraintensa kautta ja saivat ravintonsa tuoksuista.

Skiapodit
Kerrotaan vielä ihmisrodusta, jota kreikkalaiset kutsuivat nimellä skiapodes, koska nämä suojautuivat auringon poltteelta lepäämällä oman jalkansa varjossa. Ne ovat itse asiassa hyvin nopeita, ja niillä on yksi ainoa jalka ja jalkaterä; niiden polvijänteet ovat jäykistyneet eivätkä taivu laninkaan.

Pygmit
Kerrotaan myös hämäränihmisten lajista, joka viettää elämänsä vuorien luolissa ja onkaloissa. Ne ovat muutaman kämmenleveyden pituisia ja todistajien mukaan niiden on elonkerjuun aikana käytävä yksissä tuumin armottomaan sotaan kurkia vastaan puolustaakseen satoaan. Pygmit elävät korkeintaan vain seitsemän vuotta, he avioituvat ja saavat lapsia jo kuuden kuukauden iässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti