torstai 16. toukokuuta 2013

Yömyssyt



Ja tarkoitan tässä nimen omaan niitä oikeita myssyjä, enkä mitään "kupillinen ennen nukkumaanmenoa auttaa nukahtamaan". Useimmat eivät varmaan enää yömyssyjä käytä, tuskin kukaan, mutta joskus nekin ovat olleet kovassa käytössä. Alla on 20-luvun Kotiliedestä pieni pätkä yömyssyistä ja siitä, milloin niitä on soveliasta käyttää.

"Yömyssy, kuin myös yöhilkaksi kutsuttu hiuspäähine, on monen naisen mielestä maailman mukavin kesäpäähine. Miksikö? Koska sen alle voi kätkeä huolimattomimmankin hiuslaitteen ja se suojaa tarpeeksi tuulelta ja auringolta ja on monen mielestä vielä pukevakin.

Sen takia maalla näkeekin jokaisella laivalaiturilla, maalaispihassa ja kesäasuntojen pihoilla ja parvekkeilla kokonaisia yömyssykokoelmia, jotka tahtomattaankin tuovat tullessaan aimo annoksen makuuhuonetunnelmaa paikalle.

Mitähän varten yömyssy oikein on olemassa? Eiköhän siksi, että sen avulla nukkuessaan saattaa pitää hiukset alhaalla sekä että nainen yömyssy päässään pukeutuessaan ja ehkä jopa aamukahviaan juodessa näyttää siistimmältä, kuin jos kampaamattomin hiuksin liikkuisi makuuhuoneesta. Myöskin sairasvuoteella on on yömyssy erittäin sopiva päähine. Mutta sitten jo loppuukin yömyssyn suuri ja tärkeä tehtävä.

Viimeinen mahdollinen esiintymishetki sille on aamiaisaika - jos ainoastaan oman perheen jäseniä on koolla. Reipas ja siisti nainen esiintyy jo kuitenkin aamiaispöydässä aina valmiiksi puettuna ja kammattuna."

Iso paha susi esittelee isoäidin yömyssyä. Oikein sopiva on, tyttö vieressä vain ihmettelee miksi isoäiti on niin karvainen.


Kuten kuvista käy ilmi, on yömyssyjä monennäköistä ja mallista. Varsinkin oikealla olevan pikkukuvan päähine on mielestäni erittäin kaunis, vaikka tietenkään en moista omaan päähäni voisi kuvitella.

1 kommentti:

  1. Minä puolestani käyttäisin, jos vain jostain tuollaisen saisin. Saan lämpimissäkin huoneissa usein päähän ja niskaan vetoa, ja aamulla pää ja hartiat voivat olla kipeinä. Mikään neulepipo ei sovellu yömyssyksi. Kunnollinen, hiukset ja niskan peittävä naisellinen hörsötys sen pitäisi olla...

    VastaaPoista