lauantai 15. kesäkuuta 2013

Avioliitosta, ravinnosta ja heikkomielisyydestä

Löysin mielenkiintoiset kirjan isoäitini synnyinkodista. Kirja on sen verran huonossa kunnossa, ettei kaikkia sivuja ole tallella ja kannet ovat kadonneet, joten kirjan nimi tai painovuosi ei ole tiedossa. Epäilen kirjan olevat kuitenkin jostakin 20-luvun kieppeiltä, sillä samaa vuosilukua ovat parikymmentä muuta kirjaa samaisesta paikasta.

Kirjassa arvot ovat vanhollisia, naisen päätehtävä on kotona lapsia synnyttämässä ja mies tuo särpimen pöytään, lapsia kutsutaan aina jälkeläisiksi ja he ovat "ne" tai "niitä", kun taas nainen ja mies ovat "he" ja "hän". Lisäksi kirja kertoo terveelliset elämäntavat, sairauksia ja niiden hoidosta.

Kirja on hyvin viihdyttävää lukemista juuri tämän vanhollisuutensa takia. Keräsinkin omasta mielestäni hauskimmat tai ajatuksia herättävimmät kappaleet tähän.

Ravinnosta
Maito on tärkeimpiä ravintoaineitamme ja senkin tähden arvokasta, että se on helposti sulavaa ja erittäin sopivaa pienten lasten ravinnoksi. Koska maito sisältää paljon vettä, täytyy sitä nauttia suuret määrät, ennen kuin siitä on varsinaista hyötyä. Lasten tulee saada maitoa ainoastaan keitettynä.

Myös vihannekset ovat vasta keitettyvä sopivaa ihmisravinnoksi.

Kahvi ja tee
Teen liiallinen käyttö voi meillä kuitenkin vaikuttaa haitallisesti terveyteen.

Suuri osa työväenluokkaa on kahvin alituisen särpimisen takia riittämättömästi ravittuja. Kokemus on osoittanut, että vähemmän kuluu rasvaa ja voita leivän ja perunoiden ohella, jos aterioidessa nautitaan kahvia.

Kahvissa ja teessä ei ole juuri mitään ravintoarvoa, ainoastan nautittuna kanssa suuren määrän sokeria voi niistä olla hyötyä.

Heikkomielisyys
Synnynnäinen mielenvikaisuus on suurin idiooteissa.

Vajaavaisten estettävä sukuaan jatkamasta
Ei voi varmasti sanoa rappeutuvatko Keski-Euroopan johtavat sivistyskansat meidän aikanamme. Monet merkit viittaavat siihen. Esimerkiksi Saksassa on 100,000 henkeä kohti 300 mielisairasta ja idioottia, 150 kaatumatautista (epilepsia), 200 alkoholistia, 60 sokeata, 30 kuuromykkää, 260 raajarikkoa ja 500 kehittyneellä asteella olevaa keuhkotautista. 

Jos lasketaan muutkin pienet viallisuudet ja sairaudet, näkövirheet yms., niin emme liioittele sanoessamme, että noin 1/3 väestöstä on tavalla tai toislla vajaavaista. Jos vaajavaisten valtavaa lukua tahdotaan vähentää, niin täytyy järjestää asiat niin, etteivät he pääse lisääntymään. Monet taudit ovat sellaisia, että ne eivät rajoita lisääntymiskykyä, vaikka jälkeläiset tulevatkin heikoiksi. Sellaisia ovat malaria, lyijymyrkytys ja alkoholismi.

Kelposuus avioliittoon
Kirjassa painotetaan, että tytöt ovat valmiita sisäistämään sukupuoliaisoita (kuten kirjassa asia ilmaistaan) 15- ja 17-vuotiaana, ja pojat vasta 18-20 vuoden iässä. Ja nämä niin kutsutut sukupuoliasiat sisältävät kaiken aina toiseen sukupuoleen kontaktin ottamisesta kihlautumiseen ja avioon.

Sukulaisavioliittoja pidettiin ennen vanhaan vaarallisina. Parasta onkin niitä välttää, sillä kaikenlaiset vähäisetkin taudilliset ominaisuudet voivat niiden avulla suurentua. Jos asianomaiset ovat molemmat terveitä, ei sukulaisavioliitolle ole mitään estettä.


Jos kaikki miehet olisivat terveitä naimisiin mennessään, niin naistentauditkin suuresti vähentyisivät.
Naisten hedelmättömyys johtuu myöskin ensi sijassa näistä taudeista, joita miehet usein tarttuttavat vaimoihinsa.

Myöskin tulisi saada kaikille selväksi se, että avioparin tärkein kansallinen velvollisuus on perheen riittävä lisääminen. Jokainen nainen tietäköön sen tähden, että hän tekee uhrautuvaa työtä isänmaansa hyväksi synnyttäessään lapsia, imettäessään niitä ja pitäessään huolta niiden terveydestä ja kehityksestä.

Vanhemmat rajoittavat lapsilukua voidakseen antaa jälkeläisilleen taloudellisia etuja, mutta heidän tulisi muistaa silti kansallinen velvollisuutensa ja panna se yksityisetujensa edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti